gl_bil.jpg

Transport med traditioner

Med mere end 125 år på bagsmækken er K. Hansen Transport AS en familiedrevet virksomhed med traditioner for omhyggelighed, engagement og for at behandle godset som var det firmaets eget. Det betyder, at en aftale er en aftale, og at et aftalt leveringstidspunkt er noget man stiller klokken efter.

Der er sket meget både med gadebilledet og lastbilerne siden K. Hansen Transport blev grundlagt tilbage i 1896. Da var hestekræfterne få og firbenede. Der er meget langt til de topmoderne lastbiler, der nu er på vejene med gods både dag og nat.

1896 - begyndelsen

Grundlæggelsen af firmaet går tilbage til 1896, hvor Christian Nissen Lorentsen etablerede en vognmandsforretning i Vejen.

1924 - Peder Hansen - Første generation

Peder Hansen købte i 1924 vognmandsforretningen. Peder Hansens søn, Kristian Hansen træder ligeledes ind i forretningen og fungerer som medhjælper fra sit 20. leveår. Under Peder Hansen oplever forretningen en voldsom teknologisk udvikling. Man tog i slutningen af 1920'erne springet fra at udføre transporterne med hestevogn til at udføre disse med det motoriserede køretøj.

1930 - Kristian Hansen - Anden generation

I 1930 overdrages hele forretningen til Kristian Hansen. Forretningen udvikler sig positivt især pga. en fremsynet ledelse, men også pga. gode og trofaste medarbejdere. Et forhold, der bidrager positivt til forretningens udvikling, er de langvarige kunderelationer, der i dag fortsat er karakteristisk for virksomheden.

1974 - Karsten Hansen - Tredje generation

Karsten Hansen overtager firmaet den 1. maj 1974, hvor generationsskiftet blev gennemført. Kristian Hansen får i den forbindelse et livslangt ansættelsesforhold i firmaet. Efter sin overtagelse omstrukturerede Karsten Hansen firmaet med hovedvægt på godstransport.

1996 - 100 års jubilæum

I 1996 fejrede K. Hansen Transport AS sit 100-års jubilæum. Det blev fejret på behørig vis over fire dage med arrangementer for nuværende såvel som tidligere personale, familie, kunder, leverandører og øvrige interesserede fra Vejen og omegn.

2006 - 110 års jubilæum

Den 1. maj 2006 kunne K. Hansen Transport fejre 110-års jubilæum, og det blev fejret med en stor fest på Park Alle 18, hvor der var dækket op til 220 medarbejdere og familie. Året bød også på hæder til firmaet, idet én af eleverne vandt Danmarksmesterskabet for lagerelever.

 

2012 - Jakob Wiborg Hansen - Fjerde generation

Jakob Wiborg Hansen overtager firmaet efter et tretrins generationsskifte, Om end Jakob ikke har stort kørekort til lastbil, har han stort kørekort til at lede og drive firmaet sikkert videre i den samme ånd. Firmaet har været igennem en naturlig udvikling og fremstår nu "trimmet" og handlingsorienteret.

Fra hestekræfter til lastbiler

Da oldefaderen Peder Hansen overtog det dengang mindre firma, var de væsentligste aktiver: "7 arbejdsvogne, 4 fladvogne, 3 charabanc'er, 1 jumbe, 1 landauer, 5 heste og seletøj". Det var først Karsten Hansens far, Kristian Hansen, der mente, at fremtiden lå i lastbiler, og i 1928 blev der købt en brugt Chevrolet til den formidable sum af 1.100 kr. I dag består vognparken af 65 lastbiler, hvor de færreste er mere end 4 år gamle.

Hos K. Hansen Transport bliver du mødt af loyale medarbejdere, der forstår vigtigheden af god service. Ancienniteten blandt medarbejderne er usædvanlig høj, hvilket vidner om, at medarbejderne har gode rammer. K. Hansen Transport er blevet valgt til Årets ITD-virksomhed i 2010 og har tidligere været tæt på et løbe med titlen som Årets Transportvirksomhed og Årets Arbejdsplads. Derudover har vores elever fået rigtig flotte placeringer i både nationale og internationale konkurrencer.

Tørre tal:

200 dygtige medarbejdere

45.900 m2 lagerhotel

68 egne lastbiler og hertil undervognmænd

7 kranbiler

12 truckbiler

7.000 m2 terminal

Såfremt du ønsker at læse mere om historien bag K. Hansen Transport, er du velkommen til at rekvirere vores jubilæumsbog, der fortæller historien fra start frem til 2012. Jubilæumsbogen rekvireres ved henvendelse til post@kht.dk.

Poter

Når du bruger dette website, accepterer du anvendelsen af cookies. Læs mere her https://minecookies.org/