Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* Skal udfyldes

Lastbilundervisning på lokal skole

08-01-2018

Fredag d. 5. januar 2018 afholdte K. Hansen Transport AS lastbilundervisning på Bakkeskolen i Kolding. Tanken bag dette arrangement var at sætte fokus på sikkerhed i trafikken omkring lastbiler og cyklister.

Arrangementet blev afholdt for børnene i indskolingen, dvs. 0. - 3. klasse, hvor der er ca. 250 børn. Børnene fik informationer om generelle ting omkring lastbiler samt fornemmelsen af at komme helt tæt på en lastbil. Der var instruktion i, hvor man bedst skal placere sig i trafikken, når man er på siden af en lastbil. Et spørgsmål til børnene var bl.a. hvor tung sådan en lastbil med læsset trailer er, og der kom mange gode bud lige fra 600 kg til 3 tons.

Børnene kom også en tur ind i førerhuset og sidde, så de kunne få fornemmelse af, hvilket udsyn chaufføren har, og hvad chaufføren kan se i sine spejle. Der var stor nysgerrighed og spørgelyst blandt børnene.

Formålet med arrangementet var også at skabe en gensidig respekt og forståelse mellem børnene på deres cykler og chaufføren i lastbilen. Der skal være plads til alle i trafikken, og vi skal alle sammen passe godt på hinanden.

TVSyd bragte samme aften et indslag omkring arrangementet, og dette kan ses på dette link: https://www.tvsyd.dk/nyheder/05-01-2018/1930/born-far-lastbilundervisning?autoplay=1#player


Poter

Når du bruger dette website, accepterer du anvendelsen af cookies. Læs mere her https://minecookies.org/